Een ongeluk zit in een klein hoekje. AZ Automotive verhaalt uw schade zonder dat wij bij u hiervoor kosten in rekening brengen. Zo kunt u rustig van de schrik bekomen en hoeft u zich over de juridische afwikkeling van uw schade geen zorgen te maken.

Bij het verhalen van de schade doorlopen wij de volgende stappen.

Stap 1: Verzamel alle gegevens van de tegenpartij 
  • Vul samen het Europese schadeformulier in
  • Noteer gegevens van getuigen
  • Maak foto’s van de aanrijding
  • Noteer gegevens van de verzekering van de tegenpartij
Stap 2: Verzekeringen

Heb je een rechtsbijstandsverzekering, schakel deze dan in om de schade op de tegenpartij te verhalen. Je hoeft dit dan niet zelf te doen.

Heb je een casco-/allriskverzekering breng je verzekeraar op de hoogte. De verzekeraar zal, ongeacht de aansprakelijkheid, de schade direct vergoeden. Het is vervolgens aan de verzekeraar om de schade wel of niet te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.

Stap 3: Schade expertise

Wanneer wij het volledig ingevuld schadeformulier hebben ontvangen, gaan wij kijken of er mogelijkheden zijn om de schade te verhalen op een tegenpartij. Wanneer wij mogelijkheden zien gaan wij de verhaalsactie starten. Zien wij geen mogelijkheden dan lichten wij dit toe. Deze beoordeling doen wij binnen 48 uur.

 Stap 4: Tegenpartij aansprakelijk stellen

Zodra wij vinden dat er verhaalsmogelijkheden zijn, gaan wij voor u de verhaalsactie starten. Zo nodig wordt de schade eerst begroot door een schade expert. Wij maken de afspraak met de expert en zullen ook de schade auto ophalen. Dit is een extra service die wij bieden. De expert zal de voertuig bekijken en zo bepalen hoe groot de schade is. Nadat de schade is begroot, kunt u de auto laten maken.

Stap 5: Tegenpartij erkent aansprakelijkheid – of niet 

De verzekeraar van de tegenpartij maakt bekend of hij aansprakelijkheid erkent. Er zijn meerdere mogelijkheden:

  • De tegenpartij/verzekeraar erkent de aansprakelijkheid, hij keert de schade uit.
  • De verzekeraar wijst aansprakelijkheid af, hij keert niets uit. De schade is voor eigen rekening.
  • Er is sprake van ‘gedeelde aansprakelijkheid’, zowel jij als de tegenpartij zijn beide aansprakelijk. Beide partijen betalen hun eigen schade óf er wordt een schulddeling voorgesteld.